SKINKSCHNITZLAR MED FRANSK GRÖNSAKSRÖRA
Det här är en typisk "bra-att-ha-när-det-kommer-oväntade-gäster"-rätt! Lövtunna skivor av skinka som fylls med ost och senap, paneras och steks frasigt bruna - en billig och fantastiskt god rätt som alla älskar.
4 personer
Ca 250 g rökt bayonneskinka i
tunna skivor, 12 - 14 st
2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
100 - 150 g ost, t ex Edamer,
Schweizer eller Herrgårds
Panering:
1 sammanvispat ägg
1½ dl ströbröd
2 msk smör eller margarin + 2 msk olja
till stekning
Lägg ut skinkskivorna på skärbräda och bred svensk och fransk senap i ett tunt lager över hela ytan. Täck halva delen av skinkan med ostskivor, vik över andra hälften och pressa lätt samman. Vänd schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd. Låt paneringen stelna.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna, lägg i några schnitzlar i sänder och stek dem frasigt bruna på båda sidor. Håll schnitzlarna varma i svag ugnsvärme.
Schnitzlarna kan förberedas och paneras i god tid före serveringen men bör stekas i sista ögonblicket.
FRANSK GRÖNSAKSRÖRA
3 medelstora gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 squash
2 - 3 paprikor
2 msk olja
6 tomater
2 dl grönsaksbuljong
2 tsk basilika eller oregano
Skala löken och skär den i klyftor. Skär squashen i bitar. Ansa och skär paprikan i bitar och tomaterna i klyftor. Fräs lök och vitlök i olja några minuter, lägg i squash, paprika och tomater, låt det hela fräsa en stund och späd med buljong. Krydda och låt grytan sjuda under lock 10 - 15 minuter. Smaksätt ev med salt och peppar, men tänk på att buljongen i sig är ganska salt.
Jag brukar också ha vitlök i min grönsaksröra, men det är inte alla som gillar vitlök, så ...
Det här är en typisk "bra-att-ha-när-det-kommer-oväntade-gäster"-rätt! Lövtunna skivor av skinka som fylls med ost och senap, paneras och steks frasigt bruna - en billig och fantastiskt god rätt som alla älskar.
4 personer
Ca 250 g rökt bayonneskinka i
tunna skivor, 12 - 14 st
2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
100 - 150 g ost, t ex Edamer,
Schweizer eller Herrgårds
Panering:
1 sammanvispat ägg
1½ dl ströbröd
2 msk smör eller margarin + 2 msk olja
till stekning
Lägg ut skinkskivorna på skärbräda och bred svensk och fransk senap i ett tunt lager över hela ytan. Täck halva delen av skinkan med ostskivor, vik över andra hälften och pressa lätt samman. Vänd schnitzlarna först i ägg och sedan i ströbröd. Låt paneringen stelna.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna, lägg i några schnitzlar i sänder och stek dem frasigt bruna på båda sidor. Håll schnitzlarna varma i svag ugnsvärme.
Schnitzlarna kan förberedas och paneras i god tid före serveringen men bör stekas i sista ögonblicket.
FRANSK GRÖNSAKSRÖRA
3 medelstora gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 squash
2 - 3 paprikor
2 msk olja
6 tomater
2 dl grönsaksbuljong
2 tsk basilika eller oregano
Skala löken och skär den i klyftor. Skär squashen i bitar. Ansa och skär paprikan i bitar och tomaterna i klyftor. Fräs lök och vitlök i olja några minuter, lägg i squash, paprika och tomater, låt det hela fräsa en stund och späd med buljong. Krydda och låt grytan sjuda under lock 10 - 15 minuter. Smaksätt ev med salt och peppar, men tänk på att buljongen i sig är ganska salt.
Jag brukar också ha vitlök i min grönsaksröra, men det är inte alla som gillar vitlök, så ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar