torsdag 8 oktober 2015

Soppa på röda och gröna linser

SOPPA PÅ RÖDA OCH GRÖNA LINSER

Varför ser så många föraktfullt på alla dessa goda, billiga och nyttiga små linser, bönor och gryn? Soppan kanske inte blir så färgstark, men smaken är utsökt. Prova gärna att blanda linserna med mungbönor, de smakar fint i en soppa. Linser passar också mycket bra i grytor, då de har en redande effekt, precis som potatis.

4 personer

1 dl röda linser
1 dl gröna linser eller
samma mängd mungbönor
1 stor gul lök
2 - 3 vitlöksklyftor
1½ l köttbuljong
1 msk smör eller margarin

Tillbehör:
gräddfil att klicka ned i soppan
grov knäckebrödssmörgås med kryddgrönt


Hacka löken grovt och pressa vitlöken. Smält matfett i en rejäl kastrull och bryn löken. Rör ned linserna och häll på buljongen. Låt soppan puttra på svag värme 20 - 30 minuter eller tills linserna känns mjuka. Servera med en klick gräddfil eller crème fraîche i soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar