KYCKLINGLEVERRISOTTO
Risotto har blivit en stor favorit hos många. Den fungerar som pytt-i-panna fast med ris som bas i stället för potatis. De flesta smårester i kylen går bra att blanda ned i risotton. Denna variant med kycklinglever härstammar från Ungern, där kyckling i olika former är mycket uppskattad.
4 personer
2 dl ris
200 g kycklinglever
1 pkt bacon, 140 g
2 tomater
1 stor gul lök
1 pkt frysta gröna ärter, ca 250 g
Tillbehör:
4 äggulor
riven ost, gärna parmesan
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men byt gärna ut vattnet mot samma mängd buljong. Hacka löken grovt, strimla baconet och fräs detta i stekpanna. Ta upp det ur pannan och stek därefter kycklinglevern i baconfettet. Dela gärna leverbitarna i mindre bitar. Tärna tomaterna och blanda ned dem i det färdiga riset tillsammans med ärterna.
Vänd nu försiktigt ned allt i stekpannan för en sista upphettning.
Servera risotton rykande varm, så smälter osten fint. Äggulan gör att det blir lagom saftigt. Krydda gärna litet extra med nymald svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar