torsdag 8 oktober 2015

Ostgratinerad fisk på broccolibädd

OSTGRATINERAD FISK PÅ BROCCOLIBÄDD

Fiskfiléer på en bädd av broccoli, som gratineras under ett knaprigt täcke av ost, ströbröd och purjolök.

4 personer

1 pkt (250 g) fryst broccoli
400 g färska eller djupfrysta fiskfiléer
(torsk, kolja eller spätta)
1 tsk salt

Till gratinering:
3 dl grovriven ost
3 msk ströbröd
1 dl finstrimlad purjolök
eller finklippt gräslök
2 - 3 msk mjölk, grädde eller gräddfil

Tillbehör:
kokt, gärna pressad potatis eller potatismos


Sätt ugnen på 225°. Smörj ett ugnssäkert fat.

Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen och lägg upp den på fatet. Skär halvtinade djupfrysta fiskfiléer i skivor eller använd färsk fisk. Lägg fisken över broccolin och strö på salt.

Blanda riven ost med ströbröd och finstrimlad purjolök eller gräslök. Bind massan med mjölk, grädde eller gräddfil. Klicka massan över fisken och gratinera i ugnen 20 - 30 minuter eller tills rätten fått färg och fisken är färdig.

Servera med kokt, pressad potatis eller potatismos och gärna en tomatsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar