torsdag 8 oktober 2015

Mariannes musslor i vinsås

MARIANNES MUSSLOR I VINSÅS

Musslor och champinjoner i en god vinsås, serverad med pocherade ägg och rostat bröd - en god och lättlagad kvällsrätt.

4 personer

½ gul lök
175 - 200 g färska skivade champinjoner
(eller frysta)
2 msk smör eller margarin
(1 vitlöksklyfta)
4 msk vetemjöl
1 - 2 dl kaffegrädde
musselspad
2 dl vitt vin
1 burk musslor i vatten (425 g)
1 tsk salt
svartpeppar
soya
hackad persilja

Tillbehör:
4 pocherade eller löskokta ägg
rostat bröd
sallad


Fräs hackad lök och champinjoner några minuter i margarin. Tillsätt krossad vitlök om du vill ha det. Strö över vetemjöl och späd med grädde, musselspad och vin och koka stuvningen 5 minuter. Blanda ned musslorna. Smaka av med salt, peppar och litet soya. Rör försiktigt så att musslorna inte går sönder.

Till de pocherade äggen:
Mät upp 1 l vatten i en kastrull. Blanda i 2 tsk ättiksprit och 1 tsk salt och koka upp vattnet. Slå upp ett ägg i en kopp och låt det glida ned i det sjudande vattnet. Sjud ett par minuter så vitan stelnar och ta sedan upp ägget med en hålslev.

Lägg pocherade eller löskokta ägg i portionsskålar. Häll musselsåsen över och garnera med persilja och trekanter av rostat vitt bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar