torsdag 8 oktober 2015

Mafaldas doftande gryta

MAFALDAS DOFTANDE GRYTA

4 personer

1 kyckling/kanin/benigt fläskkött, ca 1 kg
3 msk matolja
1 msk smör eller margarin
2 - 3 kluvna vitlöksklyftor
knappt ½ burk skalade hela tomater
3 msk rödvin
1½ dl vatten
½ buljongtärning
1 tsk rosmarin
1 tsk salvia
1 dl svarta oliver
salt, peppar


Dela köttet i bitar och bryn det i olja och margarin i en het gryta. Hacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem, tomater, rödvin, vatten och buljongtärning. Dofta över kryddorna och tillsätt salt och peppar. Låt det hela sakta sjuda under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Se till att det inte kokar torrt!

Lägg i oliverna, helst med kärnorna i behåll, och låt det sjuda 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar