fredag 9 oktober 2015

Dagens recept: Oxrulader med pecorino (Involtini alla Barese)

DAGENS RECEPT 15-10-09


OXRULADER MED PECORINO
(INVOLTINI ALLA BARESE)

4 portioner

8 tunna skivor nötkött à ca 100 g
55 g urkärnade gröna oliver
8 skivor coppa (lufttorkad, kryddad och
saltad fläskkarré i mycket tunna skivor)
85 g mellanlagrad hyvlad pecorino
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 1/4 dl torrt rött vin
2 1/4 dl köttbuljong
1 salviakvist
salt, peppar


Skölj köttskivorna och klappa dem torra med hushållspapper. Bulta dem platta. Tärna oliverna fint. Krydda köttet lätt med salt och peppar på båda sidor och lägg en skiva coppa på varje. Strö oliverna och osten över coppan, rulla ihop köttskivorna och bind upp ruladerna med steksnöre.

Hetta upp oljan i en kastrull och bryn ruladerna på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs dem. Vispa ur kastrullen med vinet, rör om så att alla rester lossnar och låt vätskan reducera.

Häll på buljongen, lägg i salviakvisten, sätt ett lock på glänt och bräsera ruladerna 30 - 40 minuter på låg värme. Ta upp dem ur kastrullen, ta bort snörena och håll köttet varmt. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över ruladerna och servera på varma tallrikar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar