torsdag 15 oktober 2015

Raggmunk med skinkröra

RAGGMUNK MED SKINKRÖRA

Stekt fläsk och lingon är de vanliga tillbehören till både raggmunk och rårakor. Litet förnyade serveras de här tillsammans med en röra av skinka och mycket grönsaker.

4 personer

Skinkröra:
1 grön paprika
1 burk krossade tomater, ca 400 g
150 g palsternacka
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g rökt skinka i tunna skivor

Raggmunk:
750 g potatis
2 dl vetemjöl
1½ tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 - 2 msk smör eller margarin


Ansa och skölj paprikan och purjolöken. Skala palsternackan. Strimla alla grönsaker och fräs dem i matfettet ett par minuter. Tillsätt kryddor och tomatkross och låt grönsaksröran puttra under lock ca 7 minuter.

Strimla skinkan och tillsätt den. Höj värmen och koka utan lock tills en del av vätskan dunstat bort.

Gör raggmunken. Blanda mjöl och salt, späd med mjölken litet i taget och rör till en slät smet. Tillsätt äggen. Skala och riv potatisen och blanda ned den i smeten. Hetta upp en stekpanna och lägg i litet matfett. Klicka ut smeten i pannan och bred ut den till så tunna pannkakor som möjligt. Grädda på båda sidor.

Servera dem nygräddade tillsammans med skinkröran.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar