torsdag 22 oktober 2015

Rabarber- och jordgubbsglass

RABARBER- OCH JORDGUBBSGLASS

Frys in i portionsformar och servera med färska jordgubbar - eller frysta, om det inte finns färska!

4 portioner

1 stjälk rabarber, 75 g
2 msk vatten
1 msk flytande honung
1 tsk riven färsk ingefära
1 l jordgubbar
½ l god vaniljglass


Skär rabarberstjälken i tunna skivor, ca 1 - 2 mm. Koka upp vatten, honung och ingefära. Ta kastrullen från värmen, lägg i rabarbern och låt stå och dra 1 timme. Mixa ½ l jordgubbar med mixerstav och blanda med 3/4 dl av rabarberkrämen.

Låt glassen mjukna något, häll över rabarber- och jordgubbsröran och vänd ned den i glassen så att den blir ripplad av det röda.

Fördela i 4 fryståliga portionsformar och ställ in i frysen minst 3 timmar. Stjälp upp på tallrikar och servera med resten av jordgubbarna, skurna i klyftor, och rabarbern i sin lag. Toppa gärna med litet mynta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar