fredag 23 oktober 2015

Dagens recept: Grillad marinerad fläskkarré med bakad potatis

DAGENS RECEPT 15-10-23


GRILLAD MARINERAD FLÄSKKARRÉ
MED BAKAD POTATIS

4 personer

4 skivor fläskkarré

Marinad:
1 msk olja
1 msk soya
1 msk sweet chilisås
1 tsk honung
1 tsk ingefära
1 hackad vitlök
salt, peppar

Bakad potatis:
4 medelstora bakpotatisar
200 g västerbottenost
1½ msk smör eller margarin


Sätt ugnen på 175°.

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg karréskivorna i marinaden ett par timmar och vänd dem några gånger under tiden.

Tvätta potatisen och lägg dem på en plåt. Sätt in i ugnen ca 1 timme (kolla med sticka). Ta ut potatisarna, dela dem mitt itu och gröp ur innehållet ur skalet. Lägg moset i en skål, blanda med rumstempererat matfett och ost och lägg tillbaka massan i skalen. Ställ in i ugnen igen och gratinera ca 10 minuter. Se upp så att det inte bränns.

Grilla karréskivorna ca 5 minuter på varje sida och servera med potatisen, aromsmör och en god tomatsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar