DAGENS RECEPT 15-10-23
GRILLAD MARINERAD FLÄSKKARRÉ
MED BAKAD POTATIS
4 personer
4 skivor fläskkarré
Marinad:
1 msk olja
1 msk soya
1 msk sweet chilisås
1 tsk honung
1 tsk ingefära
1 hackad vitlök
salt, peppar
Bakad potatis:
4 medelstora bakpotatisar
200 g västerbottenost
1½ msk smör eller margarin
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg karréskivorna i marinaden ett par timmar och vänd dem några gånger under tiden.
Tvätta potatisen och lägg dem på en plåt. Sätt in i ugnen ca 1 timme (kolla med sticka). Ta ut potatisarna, dela dem mitt itu och gröp ur innehållet ur skalet. Lägg moset i en skål, blanda med rumstempererat matfett och ost och lägg tillbaka massan i skalen. Ställ in i ugnen igen och gratinera ca 10 minuter. Se upp så att det inte bränns.
Grilla karréskivorna ca 5 minuter på varje sida och servera med potatisen, aromsmör och en god tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar