fredag 23 oktober 2015

Pasta med laxstrimlor

PASTA MED LAXSTRIMLOR

Det här är en både enkel och okomplicerad festrätt som knappast kräver några förberedelser. Medan pastan kokar hinner du skära och hacka lax och gräslök. Sedan är det bara att blanda med lätt hand och ett par stora slevar och bjuda till bords.

6 personer

500 g pasta (farfalle eller spiraler)
3 dl crème fraîche eller
2 dl crème fraîche + 1 dl grädde
1½ dl hackad gräslök
ca 300 g färskrökt lax
1 msk smör eller margarin
1 påse riven parmesan, 50 g

Tillbehör:
sallad med färska gurkstrimlor och en
lätt dressing


Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Fjärilarna tar ca 10 minuter och ska kokas i rymlig kastrull med mycket vatten.

Skär under tiden laxen i strimlor samt hacka gräslöken. Koka upp crème fraîchen i en serveringspanna, typ traktörpanna.

När pastan är klar får den rinna av i ett durkslag. Blanda sedan pastan i pannan med crème fraîchen samt tillsätt ost och gräslök.

Fräs slutligen laxstrimlorna ett mycket kort ögonblick i matfettet och slå dem över det hela. Sätt pannan på bordet, blanda lätt och servera!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar