PASTAGRATÄNG MED FLÄSKFILÉ OCH ÄDELOST
4 personer
400 g valfri pasta
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 strimlad purjolök
1 tärnad orange paprika
1 tärnad gul paprika
2 msk smör eller margarin
140 g Kvibille gräddädelost
30 g valnötter
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
Garnering:
hyvlad parmesan
rucola
färsk basilika
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan och låt den rinna av.
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn runt om i en stekpanna så att det får fin färg. Flytta över köttet till en långpanna klädd med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt köttet vila en stund och skär det sedan i tunna skivor.
Fräs lök och paprika i matfettet tills de är blanka och smidiga men utan att de får färg. Blanda pasta med lök och paprika och fördela blandningen i en smord eldfast form. Smula ned osten i blandningen och placera nötter och skivat kött ovanpå.
Blanda grädde och kalvfond och häll detta i formen. Peta med en gaffel så att det rinner ned genom fyllningen. Gratinera ca 15 minuter. Hyvla över ost och strö över rucola och litet basilika. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar