söndag 18 oktober 2015

Pastagratäng med fläskfilé och ädelost

PASTAGRATÄNG MED FLÄSKFILÉ OCH ÄDELOST

4 personer

400 g valfri pasta
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 strimlad purjolök
1 tärnad orange paprika
1 tärnad gul paprika
2 msk smör eller margarin
140 g Kvibille gräddädelost
30 g valnötter
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond

Garnering:
hyvlad parmesan
rucola
färsk basilika


Sätt ugnen på 225°. Koka pastan och låt den rinna av.

Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn runt om i en stekpanna så att det får fin färg. Flytta över köttet till en långpanna klädd med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt köttet vila en stund och skär det sedan i tunna skivor.

Fräs lök och paprika i matfettet tills de är blanka och smidiga men utan att de får färg. Blanda pasta med lök och paprika och fördela blandningen i en smord eldfast form. Smula ned osten i blandningen och placera nötter och skivat kött ovanpå.

Blanda grädde och kalvfond och häll detta i formen. Peta med en gaffel så att det rinner ned genom fyllningen. Gratinera ca 15 minuter. Hyvla över ost och strö över rucola och litet basilika. Servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar