söndag 18 oktober 2015

Fruktig sommarsallad med fläskfilé

FRUKTIG SOMMARSALLAD MED FLÄSKFILÉ

4 personer

1 fläskfilé, ca 700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 påse valfri blandsallad, t ex
minisalladsblad, ca 80 g
1 cantaloupemelon
2 mogna nektariner
150 g soyabönor
2 avocados
1 citron
1 påse minimozzarellabollar

Dressing:
1 finhackad röd chilifrukt
1 finhackad vitlöksklyfta
½ dl olivolja
2 msk flytande honung
saft och skal av ½ lime
3 msk finklippt gräslök

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja


Sätt ugnen på 150°.

Putsa köttet. Krydda det med salt och peppar och bryn det runt om. Flytta över det till en långpanna klädd med bakplåtspapper och stek i ugnens mitt tills köttet har en innertemperatur på ca 70°, 20 - 25 minuter. Ta ut köttet, svep in det i aluminiumfolie och låt det vila en stund innan du skär det i tunna skivor.

Ansa salladen. Skala och kärna ur melonen. Gör kulor med ett kuljärn eller skär i kuber. Skär nektarinerna i tunna klyftor. Laga soyabönorna enligt förpackningens anvisningar. Skala, kärna ur och skär avocadon i bitar och pressa litet citron över fruktköttet så det inte mörknar så snabbt.

Fördela mozzarellabollar och övriga ingredienser på ett fat. Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vid serveringen, häll dressingen över salladen och toppa med hackad eller klippt gräslök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar