söndag 18 oktober 2015

Fläskfiléspett på bädd av rostad potatis

FLÄSKFILÉSPETT PÅ BÄDD AV ROSTAD POTATIS

4 personer

1 fläskfilé, ca 700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek

Rostad potatissallad:
900 g delikatess- eller färskpotatis
3 msk oliv- eller rapsolja
1 knippe späda morötter
3 msk finhackade färska örter

Tomat- och örtsmör:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
8 soltorkade, delade tomater
3 msk finhackad basilika


Sätt ugnen på 225°.

Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Skiva det och trä upp det på grillpinnar. Pensla med en blandning av olja och sambal oelek och stek eller grilla 2 - 3 minuter på var sida.

Potatissallad:
Tvätta och halvera eller skär potatisen i kvartar. Lägg i långpanna med bakplåtspapper, tillsätt olja och blanda om och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Tvätta morötterna och rosta dem med potatisen de sista 10 - 12 minuterna. Ta ut och vänd ned de hackade örterna.

Tomat- och örtsmör:
Blanda matfettet med soltorkade tomater och basilika och vispa eller rör smöret så att det blir fluffigt. Klicka ut smöret på spetten vid serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar