söndag 18 oktober 2015

Pastasallad med ugnsrostade grönsaker

PASTASALLAD MED UGNSROSTADE GRÖNSAKER

En pastasallad som sprider dofter av Italien.

4 personer

2 paprikor, gula eller orange
10 körsbärstomater
400 g valfri pasta
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
2 pkt mozzarella
1 påse rucola
olja
salt, peppar
1 dl parmesan


Sätt ugnen på 250° i grilläge.

Dela och kärna ur paprikorna och ugnsbaka dem 20 - 30 minuter. När det är 10 minuter kvar lägger du in tomaterna. Skalen blir brända men det drar du av när grönsakerna svalnat.

Koka pastan och hacka vitlök och persilja. Dela mozzarellan i mindre bitar. Blanda rucola och övriga ingredienser och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och riv över parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar