söndag 18 oktober 2015

Oxgryta med tre sorters lök och bacon

OXGRYTA MED TRE SORTERS LÖK OCH BACON

6 - 8 portioner

800 g högrev
2 lagerblad
1½ tsk svartpepparkorn
salt
1 l mörk oxbuljong
1 msk kinesisk soya
½ purjolök
2 rödlökar eller 8 små röda
steklökar eller 8 röda knipplökar
1 silverlök
1 pkt bacon, 140 g
4 chorizo
1 msk maizena
smör eller margarin till stekning


Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Stek köttet i matfett i en stor gryta, lägg i lagerblad och peppar och strö över salt. Häll i buljong och soya, koka upp och sjud tills köttet är mört, ca 1½ timme under lock. Fyll ev på med litet vatten. Skumma om det behövs.

Tvätta och skär purjolöken i ca 1 cm tjocka bitar, skär rödlök och silverlök i klyftor eller dela små lökar på mitten. Strimla baconet och skär korven i 3 cm långa bitar. Red av grytan med maizena utrört i litet vatten. Stek purjolök och lök i en stekpanna i matfett på medelvärme i omgångar och tillsätt till grytan. Stek bacon och korv och tillsätt det också.

Servera med potatis och de tillbehör du tycker om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar