söndag 18 oktober 2015

Fläskfilé i dragon- och senapssås

FLÄSKFILÉ I DRAGON- OCH SENAPSSÅS

4 portioner

700 g fläskfilé
smör eller margarin plus en neutral
olja att steka i
salt, peppar

Rostade rotfrukter:
600 g potatis
1 stor rödlök
2 stora palsternackor
2 stora morötter
5 vitlöksklyftor
3 msk neutral olja
salt, peppar

Dragon- och senapssås:
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1½ tsk torkad dragon
1 msk dijonsenap
några droppar citronsaft
1 tsk honung
salt, peppar


Skär potatis och lök i klyftor och palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukter i en långpanna klädd med bakplåtspapper och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Baka i ugnen på 225° 35 minuter.

Putsa fläskfilén och skär i ca 2½ cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn i olja och smör eller margarin. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.

Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och koka ca 3 minuter. Servera fläskfilén i såsen tillsammans med rostade rotfrukter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar