MJÖLKCHOKLADMOUSSE MED APELSINSMAK
En lätt och fluffig mousse med härlig smak av mjölkchoklad.
6 - 8 portioner
150 g mjölkchoklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
1 tsk finrivet apelsinskal
3 äggvitor
½ dl ljust muscovadosocker
Till garnering:
apelsinskal eller riven choklad
Hacka chokladen grovt och smält den i en skål över vattenbad tillsammans med grädden. Tvätta apelsinen och riv ned apelsinskalet i chokladen. Låt svalna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa i muscovadosockret. Rör ned 1/3 av marängsmeten i chokladblandningen och blanda väl. Vänd sedan försiktigt ned resten av marängen och se till att allt blandas väl.
Häll upp moussen i glas, formar eller koppar och låt stå kallt minst 30 minuter. Dekorera med litet apelsinskal eller riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar