onsdag 14 oktober 2015

Kronenburgerkyckling

KRONENBURGERKYCKLING

Öl och lingon är huvudsakliga smakgivare till kycklingen i den här milda och mustiga rätten. Receptet är med viss förenkling franskt och därför ursprungligen tänkt att lagas med franskt öl, men vilket annat öl som helst går fint.

4 personer

1 kyckling, gärna färsk
1 - 1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 tsk timjan
3 dl öl
½ dl lingonsylt
1½ msk arrowrot + 3 msk vatten


Stycka kycklingen i bitar. Torka, salta och peppra bitarna och bryn dem sedan vackert i matfett i en stekgryta. Hacka löken och lägg den att fräsa med i grytan. Lägg på lock och fräs sakta 15 minuter. Tillsätt timjan, öl och vatten och låt puttra ytterligare 15 minuter tills kycklingbitarna är möra.

Blanda ned lingonsylten samt mjölet utrört i vatten, sjud upp och smaka av. Klipp gräslök eller persilja över inför serveringen och bjud pressad potatis till. Den som har frysta lingon tar några bär till garnering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar