KRONENBURGERKYCKLING
Öl och lingon är huvudsakliga smakgivare till kycklingen i den här milda och mustiga rätten. Receptet är med viss förenkling franskt och därför ursprungligen tänkt att lagas med franskt öl, men vilket annat öl som helst går fint.
4 personer
1 kyckling, gärna färsk
1 - 1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 tsk timjan
3 dl öl
½ dl lingonsylt
1½ msk arrowrot + 3 msk vatten
Stycka kycklingen i bitar. Torka, salta och peppra bitarna och bryn dem sedan vackert i matfett i en stekgryta. Hacka löken och lägg den att fräsa med i grytan. Lägg på lock och fräs sakta 15 minuter. Tillsätt timjan, öl och vatten och låt puttra ytterligare 15 minuter tills kycklingbitarna är möra.
Blanda ned lingonsylten samt mjölet utrört i vatten, sjud upp och smaka av. Klipp gräslök eller persilja över inför serveringen och bjud pressad potatis till. Den som har frysta lingon tar några bär till garnering.
Öl och lingon är huvudsakliga smakgivare till kycklingen i den här milda och mustiga rätten. Receptet är med viss förenkling franskt och därför ursprungligen tänkt att lagas med franskt öl, men vilket annat öl som helst går fint.
4 personer
1 kyckling, gärna färsk
1 - 1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 tsk timjan
3 dl öl
½ dl lingonsylt
1½ msk arrowrot + 3 msk vatten
Stycka kycklingen i bitar. Torka, salta och peppra bitarna och bryn dem sedan vackert i matfett i en stekgryta. Hacka löken och lägg den att fräsa med i grytan. Lägg på lock och fräs sakta 15 minuter. Tillsätt timjan, öl och vatten och låt puttra ytterligare 15 minuter tills kycklingbitarna är möra.
Blanda ned lingonsylten samt mjölet utrört i vatten, sjud upp och smaka av. Klipp gräslök eller persilja över inför serveringen och bjud pressad potatis till. Den som har frysta lingon tar några bär till garnering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar