onsdag 14 oktober 2015

Köttfärs bourguignonne

KÖTTFÄRS BOURGUIGNONNE

När små barn ska bekanta sig med nya smaker är det inte så dumt om det sker i samband med välbekanta favoriträtter. Som här - en köttfärssås med vuxen smak. De hela champinjonerna (som bör ingå om rätten ska behålla sitt namn) kan fräsas upp och bjudas separat om man inte vill blanda i dem. Det är vanligt att barn reagerar mot konsistensen på tillagad svamp.

4 personer

½ gul lök
1 liten bit rotselleri
1 msk smör eller margarin
300 g köttfärs
3 baconskivor
100 g champinjoner
½ krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 dl rödvin + 2½ dl vatten
½ - 1 tsk salt


Finhacka lök och selleri och fräs hacket glansigt i matfettet. Öka värmen och mosa ned och bryn färsen. Skär baconet i bitar och tillsätt det och bryn ytterligare. Ev också svampen, om den inte ska serveras separat. Rör ned peppar, tomatpuré och mjöl. Tillsätt vin och vatten och låt såsen puttra några minuter. Späd med vatten om det behövs och smaka av med salt.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar