KRÄMIG POTATIS- OCH LÖKGRATÄNG
Ost av typ lagrad Grevé, Herrgård eller Emmenthaler passar utmärkt i den här gratängen.
8 personer
1 kg potatis
6 gula lökar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl riven eller hyvlad ost
4 dl grädde
Skala potatis och lök. Skär i tunna skivor. Blanda potatis, lök, ost och kryddor i en ugnsfast form och slå över grädden.
Sätt ugnen på 175° och låt gratängen grädda 1 timme och 15 minuter.
Servera med någon god kötträtt eller som ensamrätt - och glöm för all del inte en härlig blandad sallad!
Ost av typ lagrad Grevé, Herrgård eller Emmenthaler passar utmärkt i den här gratängen.
8 personer
1 kg potatis
6 gula lökar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl riven eller hyvlad ost
4 dl grädde
Skala potatis och lök. Skär i tunna skivor. Blanda potatis, lök, ost och kryddor i en ugnsfast form och slå över grädden.
Sätt ugnen på 175° och låt gratängen grädda 1 timme och 15 minuter.
Servera med någon god kötträtt eller som ensamrätt - och glöm för all del inte en härlig blandad sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar