onsdag 7 oktober 2015

Danska frikadeller med rödkål

DANSKA FRIKADELLER MED RÖDKÅL

4 - 6 personer

500 g fläskfärs
2 msk vetemjöl
1 ägg
3 dl mjölk
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till stekning:
1 msk smör eller margarin

Sås:
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
½ buljongtärning
ev litet soya

Tillbehör:
1 burk rödkål
400 g broccoli
kokt potatis


Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till små pannbiffar. Stek på ganska svag värme tills de får fin färg. Om värmen är för stark blir färsen inte genomstekt.

Värm rödkålen och smaka av den med kryddor om det behövs. Lägg upp biffar och rödkål på ett fat.

Fräs vetemjöl i stekpannan, tillsätt vatten och buljongtärning, rör om och låt sjuda ett par minuter. Smaka ev av med litet soya. Servera med potatis och broccoli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar