DAGENS RECEPT 15-10-13
VÄSTERVIKINGAR
Strömming är förhållandevis billig mat, och den här kokta varianten har dessutom fördelen att inte osa! En win-win situation!
4 personer
600 g filéad strömming
4 msk dillkaviar
½ knippe klippt dill
1 tsk salt
saft av ½ citron
1 msk smör eller margarin
1 hårdkokt ägg
Lägg kaviar och dill på filéernas köttsida. Vik ihop strömmingen så att den ser hel ut. Smörj en gryta och lägg i fisken. Salta och häll över citronsaften. Klicka på matfettet. Låt anrättningen sjuda sakta under lock 10 - 15 minuter.
Strö över hackat hårdkokt ägg och klippt dill vid serveringen och bjud kokt potatis och grönsallad till.
VÄSTERVIKINGAR
Strömming är förhållandevis billig mat, och den här kokta varianten har dessutom fördelen att inte osa! En win-win situation!
4 personer
600 g filéad strömming
4 msk dillkaviar
½ knippe klippt dill
1 tsk salt
saft av ½ citron
1 msk smör eller margarin
1 hårdkokt ägg
Lägg kaviar och dill på filéernas köttsida. Vik ihop strömmingen så att den ser hel ut. Smörj en gryta och lägg i fisken. Salta och häll över citronsaften. Klicka på matfettet. Låt anrättningen sjuda sakta under lock 10 - 15 minuter.
Strö över hackat hårdkokt ägg och klippt dill vid serveringen och bjud kokt potatis och grönsallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar