DAGENS RECEPT 15-10-14
SKINKRIS MED GRÖNSAKER
Till den här rätten lagas allt i en panna. Den är dessutom snabb, så du klarar tillagningen på mindre än en halvtimme. Alla ingredienser är hållbara och kan finnas i lager hemma i kyl och frys.
4 personer
1 msk smör eller margarin
200 g rökt skinka i strimlor
1 dl finhackad gul lök
4 dl ris
8 dl grönsaksbuljong (tärning)
1 pkt fryst grönsaksblandning à 250 g
2 dl ost i tärningar
½ tsk salt
Sås:
2 dl gräddfil
½ dl chilisås eller ketchup
½ tsk vitlökspulver
½ tsk italiensk salladskrydda
eller salvia
Fräs lök och skinka lätt i matfettet någon minut utan att det tar färg. Tillsätt riset och späd med buljongen, salta och låt det hela koka under lock ca 20 minuter.
Blanda under tiden såsen samt tärna osten. Låt grönsaksblandningen koka med de sista 5 minuterna. Blanda strax före serveringen ned osttärningarna i rispannan och bjud sås och gärna färsk gurka till.
SKINKRIS MED GRÖNSAKER
Till den här rätten lagas allt i en panna. Den är dessutom snabb, så du klarar tillagningen på mindre än en halvtimme. Alla ingredienser är hållbara och kan finnas i lager hemma i kyl och frys.
4 personer
1 msk smör eller margarin
200 g rökt skinka i strimlor
1 dl finhackad gul lök
4 dl ris
8 dl grönsaksbuljong (tärning)
1 pkt fryst grönsaksblandning à 250 g
2 dl ost i tärningar
½ tsk salt
Sås:
2 dl gräddfil
½ dl chilisås eller ketchup
½ tsk vitlökspulver
½ tsk italiensk salladskrydda
eller salvia
Fräs lök och skinka lätt i matfettet någon minut utan att det tar färg. Tillsätt riset och späd med buljongen, salta och låt det hela koka under lock ca 20 minuter.
Blanda under tiden såsen samt tärna osten. Låt grönsaksblandningen koka med de sista 5 minuterna. Blanda strax före serveringen ned osttärningarna i rispannan och bjud sås och gärna färsk gurka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar