söndag 11 oktober 2015

Dagens recept: Ugnsbakade äpplen i pistagemassa

DAGENS RECEPT 15-10-11


UGNSBAKADE ÄPPLEN I PISTAGEMASSA

En smarrig variant på ugnsbakade äpplen, som passar bra att servera med vaniljglass.

6 portioner

6 stora, fasta äpplen (inte mjöliga,
då är det lätt att de spricker)
175 g pistagemandel, skalad och osaltad
130 g smör eller margarin
2 dl florsocker
rivet skal av ½ citron
3 ägg
2 msk vetemjöl

Till servering:
vaniljglass eller lättvispad grädde


Sätt ugnen på 175°.

Kärna ur äpplena och mixa pistagemandeln fint. Vispa ihop matfett och florsocker med elvisp. Rör i pistagemandel, citron, ägg och vetemjöl.

Smörj en ugnsfast form, lägg massan i botten och sätt i äpplena med jämna mellanrum. Tryck ned äpplena ordentligt i massan. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar