DAGENS RECEPT 15-10-11
UGNSBAKADE ÄPPLEN I PISTAGEMASSA
En smarrig variant på ugnsbakade äpplen, som passar bra att servera med vaniljglass.
6 portioner
6 stora, fasta äpplen (inte mjöliga,
då är det lätt att de spricker)
175 g pistagemandel, skalad och osaltad
130 g smör eller margarin
2 dl florsocker
rivet skal av ½ citron
3 ägg
2 msk vetemjöl
Till servering:
vaniljglass eller lättvispad grädde
Sätt ugnen på 175°.
Kärna ur äpplena och mixa pistagemandeln fint. Vispa ihop matfett och florsocker med elvisp. Rör i pistagemandel, citron, ägg och vetemjöl.
Smörj en ugnsfast form, lägg massan i botten och sätt i äpplena med jämna mellanrum. Tryck ned äpplena ordentligt i massan. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar