lördag 10 oktober 2015

Dagens recept: Äpple- och rosenkvittenmarmelad

DAGENS RECEPT 15-10-10


ÄPPLE- OCH ROSENKVITTENMARMELAD

Den här marmeladen passar utmärkt till både dessert- och hårdostar. Här behöver man inte ens tillsätta pektin, då rosenkvitten innehåller mycket naturligt pektin. Rosenkvitten är en buske med tegelröda blommor och gul frukt som skördas i september.

Ca 1½ kg marmelad

750 g rosenkvitten
750 g äpple
2 dl vatten
1 kg socker
2 dl citronsaft


Skär rosenkvitten och äpplen i klyftor, lägg i en kastrull och slå på vatten. Låt koka upp och sjuda tills frukterna blivit till mos. Rör om då och då. Passera fruktmassan genom en sil. Diska grytan och slå tillbaka purén. Tillsätt socker och citronsaft. Koka kraftigt utan lock 15 minuter tills marmeladen tjocknar.

Skumma väl och slå den heta fruktmassan på väl rengjorda burkar. Sätt på locket och ställ burken upp och ned, så pastöriseras locket. Förvara mörkt och svalt så håller marmeladen i flera månader.


1 kommentar:

  1. Hej ! Hittade hit av en händelse - du vet nog hur ;)
    Läste din story och hoppas du mår bra....
    Vi är båda blogspottare, men jag skriver mer dagbok...
    Ska testa kvittenmarmeladen och senare tittar jag in igen ...Bygger växthus som bäst...Första takstolen kom upp idag....
    Ha det bra hälsar

    SvaraRadera