onsdag 14 oktober 2015

Dagens recept: Färsk laxfilé i rödvin

FÄRSK LAXFILÉ I RÖDVIN

Det bästa resultatet får man med färsk filé från 4 - 5-kiloslaxar.

4 personer

4 skivor laxfilé à 150 g
1 msk smör eller margarin
3 - 4 dl rödvin
½ dl finhackad gul lök
4 dl crème fraîche

Tillbehör och garnering:
lättkokta smörsvängda grönsaker


Smörj en traktörpanna och bottna den med hackad lök. Lägg i laxfiléerna och slå på rödvinet. Koka upp och låt sjuda sakta under lock 7 - 8 minuter. Ta upp laxen på fat och håll den varm under folie på spiskanten eller i ugnen. Koka ihop vinet till hälften, tillsätt crème fraîchen och koka ett par minuter. Smaka av såsen med salt, en aning nymalen vitpeppar samt ev någon msk rödvin. Sila såsen.

Lägg upp laxen på heta tallrikar och slå såsen över. Garnera med grönsakerna och bjud nykokt potatis till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar