KÖTTFÄRSGRYTA MED BÖNOR
Om du har köttfärssås över passar det bra att dryga ut den med massor av tomater, litet extra bönor och nystekta kantareller.
4 personer
400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g tomater i olika färger
½ dl tomatpuré
2 burkar blandade, kokta bönor à 400 g
150 g förvällda kantareller
olivolja, salt, nymald svartpeppar, flingsalt
Garnering:
½ kruka timjan
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt färs och 1 tsk salt och stek ca 5 minuter. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ned hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten och låt koka utan lock ca 5 minuter.
Skölj bönorna i kallt vatten och rör ned dem i färsen. Låt koka ca 2 minuter. Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 minuter.
Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med ½ tsk salt. Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar