onsdag 23 september 2015

Köttfärsgryta med bönor

KÖTTFÄRSGRYTA MED BÖNOR

Om du har köttfärssås över passar det bra att dryga ut den med massor av tomater, litet extra bönor och nystekta kantareller.

4 personer

400 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g tomater i olika färger
½ dl tomatpuré
2 burkar blandade, kokta bönor à 400 g
150 g förvällda kantareller
olivolja, salt, nymald svartpeppar, flingsalt

Garnering:
½ kruka timjan


Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt färs och 1 tsk salt och stek ca 5 minuter. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ned hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten och låt koka utan lock ca 5 minuter.

Skölj bönorna i kallt vatten och rör ned dem i färsen. Låt koka ca 2 minuter. Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 minuter.

Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med ½ tsk salt. Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Servera med bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar