KASSLERSALLAD MED PAPRIKAPESTO
4 portioner
200 g pasta, t ex gnocchi
50 g pinjenötter
1 dl grillad paprika från burk
75 g riven parmesan
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
salt, peppar
½ gurka
2 tomater
2 nektariner
4 salladslökar
500g kassler
½ dl sötmandel
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av.
Mixa pinjenötter, paprika, ost och vitlök och tillsätt oljan litet i taget. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med 3 msk av peston och låt svalna litet. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skiva gurkan. Dela tomaterna i bitar och skär nektarinerna i klyftor. Strimla salladslöken.
Blanda pastan med grönsaker och nektarin. Strimla kasslern och blanda i. Strö över grovhackade mandlar och servera med resten av peston.
4 portioner
200 g pasta, t ex gnocchi
50 g pinjenötter
1 dl grillad paprika från burk
75 g riven parmesan
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
salt, peppar
½ gurka
2 tomater
2 nektariner
4 salladslökar
500g kassler
½ dl sötmandel
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av.
Mixa pinjenötter, paprika, ost och vitlök och tillsätt oljan litet i taget. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med 3 msk av peston och låt svalna litet. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skiva gurkan. Dela tomaterna i bitar och skär nektarinerna i klyftor. Strimla salladslöken.
Blanda pastan med grönsaker och nektarin. Strimla kasslern och blanda i. Strö över grovhackade mandlar och servera med resten av peston.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar