söndag 27 september 2015

Dagens recept: Texmexkyckling

DAGENS RECEPT 15-09-27


TEXMEXKYCKLING

Bjud på en "flirtig" kyckling som hela familjen kommer att älska. Eftersom kycklinglårfilé och delikatesspotatis har samma tillagningstid steks de tillsammans i långpannan. Under tiden fixar du tillbehören!

4 personer

600 g kycklinglårfilé
1 ask delikatesspotatis, ca 1 kg
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1½ tsk salt, gärna gourmetsalt
½ tsk chilipeppar

Röra:
½ gurka, ca 200 g
1 avocado
1 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt

Till servering:
riven ost
tacosås
sallad
körsbärstomater


Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka potatisen. Häll oljan i en långpanna och pressa i vitlöken. Vänd kycklingen och potatisen i oljan. Krydda med salt och chilipeppar. Stek kyckling och potatis i mitten av ugnen 20 - 25 minuter.

Riv gurkan grovt på ett dubbelvikt hushållspapper och pressa ur vätskan. Dela avocadon och ta bort kärna och skal. Mosa fruktköttet och blanda med yoghurten. Rör i gurkan och smaksätt med vitlök och salt.

Servera kycklingen och potatisen med tillbehören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar