JORDGUBBS- OCH RABARBERSYLT
2 - 2½ kg sylt
500 g skivade rabarber
1½ dl vatten
1 kg grovt skivade jordgubbar
750 g socker
ca 1½ tsk röd melatin + 2 msk socker
(Röd melatin är ett vegetabiliskt gelémedel
som ger sylt fin konsistens på kort koktid.
Det innehåller också konserveringsmedel.)
Koka rabarberna i vattnet några minuter. Tillsätt bären och småkoka ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt sockret under omrörning och koka ca 2 minuter. Blanda melatin och socker enligt ovan, tillsätt det under omrörning och koka kraftigt 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen, skumma väl och häll upp sylten i varma, väl rengjorda burkar. Förslut dem genast och förvara sylten svalt och mörkt.
2 - 2½ kg sylt
500 g skivade rabarber
1½ dl vatten
1 kg grovt skivade jordgubbar
750 g socker
ca 1½ tsk röd melatin + 2 msk socker
(Röd melatin är ett vegetabiliskt gelémedel
som ger sylt fin konsistens på kort koktid.
Det innehåller också konserveringsmedel.)
Koka rabarberna i vattnet några minuter. Tillsätt bären och småkoka ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt sockret under omrörning och koka ca 2 minuter. Blanda melatin och socker enligt ovan, tillsätt det under omrörning och koka kraftigt 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen, skumma väl och häll upp sylten i varma, väl rengjorda burkar. Förslut dem genast och förvara sylten svalt och mörkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar