NEKTARIN- OCH APRIKOSSYLT
Ca 1,7 kg sylt
950 g nektariner + några kärnor
1 liten tunnskalig citron
1½ - 2 dl vatten
ca 550 g socker
1 - 1 1/4 tsk röd melatin + 2 msk socker
(Röd melatin är ett vegetabiliskt gelémedel
som ger sylt fin konsistens på kort koktid.
Det innehåller också konserveringsmedel.)
Skölj nektarinerna väl och skär dem i klyftor. Lägg dem i en gryta tillsammans med några kärnor. Skrubba citronen och skär den mycket tunt. Hacka aprikoserna och lägg över allt i grytan. Häll i vattnet. Koka upp under omrörning och sjud 5 - 8 minuter. Rör om då och då. Rör i sockret och koka 2 minuter.
Blanda melatin med ca 2 msk socker och tillsätt det under omrörning. Koka kraftigt 2 minuter. Ta upp nektarinkärnorna.
Ta kastrullen från värmen och skumma. Häll sylten i varme, väl rengjorda burkar. Förslut genast och förvara sylten svalt och mörkt.
Ca 1,7 kg sylt
950 g nektariner + några kärnor
1 liten tunnskalig citron
1½ - 2 dl vatten
ca 550 g socker
1 - 1 1/4 tsk röd melatin + 2 msk socker
(Röd melatin är ett vegetabiliskt gelémedel
som ger sylt fin konsistens på kort koktid.
Det innehåller också konserveringsmedel.)
Skölj nektarinerna väl och skär dem i klyftor. Lägg dem i en gryta tillsammans med några kärnor. Skrubba citronen och skär den mycket tunt. Hacka aprikoserna och lägg över allt i grytan. Häll i vattnet. Koka upp under omrörning och sjud 5 - 8 minuter. Rör om då och då. Rör i sockret och koka 2 minuter.
Blanda melatin med ca 2 msk socker och tillsätt det under omrörning. Koka kraftigt 2 minuter. Ta upp nektarinkärnorna.
Ta kastrullen från värmen och skumma. Häll sylten i varme, väl rengjorda burkar. Förslut genast och förvara sylten svalt och mörkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar