VEGETARISK GULASCH
4 personer
2 morötter
ca 75 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g quornfärs
olja till stekning
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
3 dl tomatjuice
1 l grönsaksbuljong
salt, peppar
½ knippa persilja
Skiva morötterna och tärna rotsellerin. Hacka löken och vitlöken. Stek quornfärsen i litet olja i en kastrull tills den får fin färg. Låt morot, rotselleri, lök och vitlök fräsa med några minuter. Pudra över paprikapulver och tillsätt kummin, tomatjuice och buljong. Låt grytan koka ca 20 minuter och krydda med salt och peppar.
Hacka persiljan. Rör ned i grytan och servera med bröd.
4 personer
2 morötter
ca 75 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g quornfärs
olja till stekning
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
3 dl tomatjuice
1 l grönsaksbuljong
salt, peppar
½ knippa persilja
Skiva morötterna och tärna rotsellerin. Hacka löken och vitlöken. Stek quornfärsen i litet olja i en kastrull tills den får fin färg. Låt morot, rotselleri, lök och vitlök fräsa med några minuter. Pudra över paprikapulver och tillsätt kummin, tomatjuice och buljong. Låt grytan koka ca 20 minuter och krydda med salt och peppar.
Hacka persiljan. Rör ned i grytan och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar