PASTA MED CITRONSMÖR
4 personer
500 g färsk pasta
2 - 3 vitlöksklyftor
150 g smör eller margarin
1 dl kapris
rivet skal och saft av 2 citroner
1 dl finhackad timjan
Servering:
en liten burk sardeller
hyvlad parmesanost
rostade pinjenötter eller solrosfrön
nymalen peppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka vitlöken. Smält matfettet i en rymlig panna. Tillsätt vitlök, kapris, citronskal och -saft samt timjan. Låt fräsa 2 - 3 minuter. Lägg den kokta pastan i pannan och fräs ytterligare några minuter.
Fördela pastan på 4 tallrikar. Ringla över smörsåsen, lägg på sardeller och strö på parmesan och nötter. Krydda med peppar och servera genast.
4 personer
500 g färsk pasta
2 - 3 vitlöksklyftor
150 g smör eller margarin
1 dl kapris
rivet skal och saft av 2 citroner
1 dl finhackad timjan
Servering:
en liten burk sardeller
hyvlad parmesanost
rostade pinjenötter eller solrosfrön
nymalen peppar
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka vitlöken. Smält matfettet i en rymlig panna. Tillsätt vitlök, kapris, citronskal och -saft samt timjan. Låt fräsa 2 - 3 minuter. Lägg den kokta pastan i pannan och fräs ytterligare några minuter.
Fördela pastan på 4 tallrikar. Ringla över smörsåsen, lägg på sardeller och strö på parmesan och nötter. Krydda med peppar och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar