LÖVBIFF PÅ GRATÄNGBÄDD
Soltorkade tomater och pesto sätter härlig smak på lövbiffsruladerna och passar perfekt ihop med en krämig potatisgratäng som du tillagar samtidigt i ugnen. Praktiskt med hela middagen i en form - och naturligtvis fantastiskt gott!
4 personer
600 g lövbiff
salt, peppar
Fyllning:
10 - 12 soltorkade tomater
1 dl pesto
Potatisgratäng:
2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost
Servering:
finhackad persilja
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka de soltorkade tomaterna. Krydda köttet med salt och peppar, lägg det på en arbetsbänk och stryk peston jämnt över. Lägg på tomatbitar, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
Potatisgratäng:
Skala lök och potatis, skiva fint och lägg det i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö på den rivna osten.
Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ned i ugnen ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering.
Soltorkade tomater och pesto sätter härlig smak på lövbiffsruladerna och passar perfekt ihop med en krämig potatisgratäng som du tillagar samtidigt i ugnen. Praktiskt med hela middagen i en form - och naturligtvis fantastiskt gott!
4 personer
600 g lövbiff
salt, peppar
Fyllning:
10 - 12 soltorkade tomater
1 dl pesto
Potatisgratäng:
2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost
Servering:
finhackad persilja
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka de soltorkade tomaterna. Krydda köttet med salt och peppar, lägg det på en arbetsbänk och stryk peston jämnt över. Lägg på tomatbitar, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
Potatisgratäng:
Skala lök och potatis, skiva fint och lägg det i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö på den rivna osten.
Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ned i ugnen ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar