MITT-I-VECKAN-SOPPA
Supergod och så enkel att göra - passa på att göra dubbel sats.
2 personer
1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g nötfärs
olja till stekning
½ msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2½ - 3 dl buljong
salt, peppar
1 stor potatis
Till servering:
bröd
matlagningsyoghurt eller
crème fraîche
Skär paprikan i bitar och hacka lök och vitlök. Stek färsen i en gryta i litet olja med paprikapulvret. Blanda ned paprika, lök och vitlök. Tillsätt tomatpuré och buljong och krydda med salt och peppar. Skala och riv potatisen och rör ned den. Låt koka 20 minuter.
Servera soppan med litet bröd och en klick matyoghurt eller crème fraîche på toppen.
Supergod och så enkel att göra - passa på att göra dubbel sats.
2 personer
1 röd paprika
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g nötfärs
olja till stekning
½ msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2½ - 3 dl buljong
salt, peppar
1 stor potatis
Till servering:
bröd
matlagningsyoghurt eller
crème fraîche
Skär paprikan i bitar och hacka lök och vitlök. Stek färsen i en gryta i litet olja med paprikapulvret. Blanda ned paprika, lök och vitlök. Tillsätt tomatpuré och buljong och krydda med salt och peppar. Skala och riv potatisen och rör ned den. Låt koka 20 minuter.
Servera soppan med litet bröd och en klick matyoghurt eller crème fraîche på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar