tisdag 23 juni 2015

Färs- och rödbetssås

FÄRS- OCH RÖDBETSSÅS

Underbar köttfärssås med färskrivna rödbetor. Har du en skvätt rött vin över kan den gärna användas i såsen.

4 personer

1 msk olivolja
400 g fläsk- eller blandfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater, ca 400 g
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 rödbetor
salt, peppar

Till servering:
nykokt pasta
smulad fetaost
grönsallad


Hetta upp oljan i en gryta. Fräs färsen tills den fått färg. Rör i vitlöken och låt fräsa med ½ minut. Häll i tomaterna, tillsätt timjan och lagerblad och smula ned buljongtärningen. Låt såsen puttra 20 - 25 minuter.

Skala och grovriv under tiden rödbetorna. Blanda ned dem i såsen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera till nykokt pasta och toppa med smulad fetaost. En grönsallad passar bra till.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar