FÄRS- OCH RÖDBETSSÅS
Underbar köttfärssås med färskrivna rödbetor. Har du en skvätt rött vin över kan den gärna användas i såsen.
4 personer
1 msk olivolja
400 g fläsk- eller blandfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater, ca 400 g
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 rödbetor
salt, peppar
Till servering:
nykokt pasta
smulad fetaost
grönsallad
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs färsen tills den fått färg. Rör i vitlöken och låt fräsa med ½ minut. Häll i tomaterna, tillsätt timjan och lagerblad och smula ned buljongtärningen. Låt såsen puttra 20 - 25 minuter.
Skala och grovriv under tiden rödbetorna. Blanda ned dem i såsen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Servera till nykokt pasta och toppa med smulad fetaost. En grönsallad passar bra till.
Underbar köttfärssås med färskrivna rödbetor. Har du en skvätt rött vin över kan den gärna användas i såsen.
4 personer
1 msk olivolja
400 g fläsk- eller blandfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater, ca 400 g
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 rödbetor
salt, peppar
Till servering:
nykokt pasta
smulad fetaost
grönsallad
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs färsen tills den fått färg. Rör i vitlöken och låt fräsa med ½ minut. Häll i tomaterna, tillsätt timjan och lagerblad och smula ned buljongtärningen. Låt såsen puttra 20 - 25 minuter.
Skala och grovriv under tiden rödbetorna. Blanda ned dem i såsen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Servera till nykokt pasta och toppa med smulad fetaost. En grönsallad passar bra till.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar