GAZPACHO MED JORDGUBBAR OCH LIME
Den här smakrika förrättssoppan kan förberedas ett par timmar före serveringen och förvaras i kylen. Fantastiska smaker gifter sig i den och några kräftstjärtar på toppen blir pricken över i.
4 personer
2 stora tomater
3 dl frysta eller färska jordgubbar
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
½ gurka
½ kruka färsk mynta (spara 2 msk
till toppingen)
1 lime
2 msk koncentrerad grönsaksfond
1 msk olivolja
salt, peppar
ca 1 tsk cayennepeppar
ca ½ tsk chiliflakes
Topping:
1 dl kräftstjärtar
1/4 gurka
2 msk hackad färsk mynta
1 salladslök
2 msk olivolja
1 lime
Skär bort det gröna på tomaterna och jordgubbarna. Skala vitlöken och den gula löken. Grovhacka tomater, jordgubbar, lök, vitlök, gurka och mynta (spara ca 2 msk till topping). Mixa ihop det tillsammans med limesaft och -skal, fond och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar, cayenne och chiliflakes. Förvara svalt fram till servering.
Topping:
Låt kräftstjärtarna rinna av. Finhacka gurkan och salladslöken och rör ned myntan och kräftstjärtarna. Häll på oljan, riv ned skalet från limen och pressa i saften. Salta och peppra.
Servera i små skålar och garnera med toppingen.
Den här smakrika förrättssoppan kan förberedas ett par timmar före serveringen och förvaras i kylen. Fantastiska smaker gifter sig i den och några kräftstjärtar på toppen blir pricken över i.
4 personer
2 stora tomater
3 dl frysta eller färska jordgubbar
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
½ gurka
½ kruka färsk mynta (spara 2 msk
till toppingen)
1 lime
2 msk koncentrerad grönsaksfond
1 msk olivolja
salt, peppar
ca 1 tsk cayennepeppar
ca ½ tsk chiliflakes
Topping:
1 dl kräftstjärtar
1/4 gurka
2 msk hackad färsk mynta
1 salladslök
2 msk olivolja
1 lime
Skär bort det gröna på tomaterna och jordgubbarna. Skala vitlöken och den gula löken. Grovhacka tomater, jordgubbar, lök, vitlök, gurka och mynta (spara ca 2 msk till topping). Mixa ihop det tillsammans med limesaft och -skal, fond och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar, cayenne och chiliflakes. Förvara svalt fram till servering.
Topping:
Låt kräftstjärtarna rinna av. Finhacka gurkan och salladslöken och rör ned myntan och kräftstjärtarna. Häll på oljan, riv ned skalet från limen och pressa i saften. Salta och peppra.
Servera i små skålar och garnera med toppingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar