måndag 13 april 2015

Dagens recept: Ostgratinerad fisk på spenatbädd

DAGENS RECEPT 15-04-13


OSTGRATINERAD FISK PÅ SPENATBÄDD

4 portioner

1 pkt djupfryst hackad spenat, 250 g
3 - 4 krm salt
4 tsk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
400 g färsk torskfilé (eller annan vitfisk)
3 - 4 krm salt
3 - 4 krm basilika eller dragon
ca 100 g ost


Smält matfettet i en kastrull, lägg i spenaten och låt den tina. Blanda i salt och vetemjöl (och varför inte en liten dusch vitlökspulver eller vitlökssalt? Det blir mycket, mycket gott!).

Bred ut spenaten på ett ugnssäkert fat, lägg på fisken och strö salt och någon örtkrydda över. Täck med hyvlad eller grovriven ost och gratinera i 250 grader 15 - 20 minuter.

Servera med kokt potatis och gärna någon kokt grönsak.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar