torsdag 12 februari 2015

Röd linsrisotto med apelsin, broccoli och räkor

RÖD LINSRISOTTO MED APELSIN,
BROCCOLI OCH RÄKOR

2 portioner

1 tsk olivolja
½ hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
3/4 dl arborioris
½ dl vitt vin
4 dl hönsbuljong
1 tsk rivet apelsinskal
1 apelsin i hinnfria klyftor
(spara saften som bildas)
2 msk riven parmesan
75 g lättkokta broccolibuketter
2 dl skalade räkor


Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök genomskinligt. Tillsätt ris och fräs vidare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt buljongen i omgångar och låt den koka in. Rör ofta. Tillsätt linserna efter 20 minuter - total koktid 20 - 30 minuter. Blanda ned apelsinskalet och den saft som bildats. Vänd ned osten och sist broccoli, räkor och apelsinklyftor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar