PARMESANBIFFAR
2 portioner
250 g kycklingfärs
1 ägg
½ riven vitlöksklyfta
1 msk hackad basilika
1 finhackad soltorkad tomat
salt, peppar
½ dl riven parmesanost
½ msk smör, margarin eller olja
1 tsk olivolja
1 liten skivad färsk lök
150 g halverade körsbärstomater
Blanda kycklingefärsen med ägg, vitlök, basilika, soltorkad tomat och ost. Forma 4 biffar med fuktade händer. Stek i matfett 3 - 4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och håll dem varma under folie.
Tillsätt olivolja i pannan, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg. Tillsätt tomaterna och fräs tills de mosar sig. Späd med litet vatten om det blir för torrt. Lägg biffarna i tomatsåsen.
Servera med kokt bulgur eller ris och gärna kokt grön sparris.
2 portioner
250 g kycklingfärs
1 ägg
½ riven vitlöksklyfta
1 msk hackad basilika
1 finhackad soltorkad tomat
salt, peppar
½ dl riven parmesanost
½ msk smör, margarin eller olja
1 tsk olivolja
1 liten skivad färsk lök
150 g halverade körsbärstomater
Blanda kycklingefärsen med ägg, vitlök, basilika, soltorkad tomat och ost. Forma 4 biffar med fuktade händer. Stek i matfett 3 - 4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och håll dem varma under folie.
Tillsätt olivolja i pannan, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg. Tillsätt tomaterna och fräs tills de mosar sig. Späd med litet vatten om det blir för torrt. Lägg biffarna i tomatsåsen.
Servera med kokt bulgur eller ris och gärna kokt grön sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar