BIFF STROGANOFF MED PRESSAD POTATIS
2 portioner
250 g strimlad lövbiff
½ msk smör, margarin eller olja
1 hackad gul lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond
½ dl vatten
1 dl lätt crème fraîche
Bryn köttet i matfett och lägg i löken som får fräsa mjuk. Salta, peppra och rör ned tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av.
Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.
2 portioner
250 g strimlad lövbiff
½ msk smör, margarin eller olja
1 hackad gul lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk kalvfond
½ dl vatten
1 dl lätt crème fraîche
Bryn köttet i matfett och lägg i löken som får fräsa mjuk. Salta, peppra och rör ned tomatpuré, senap, fond och vatten. Tillsätt crème fraîche och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av.
Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar