KYCKLING MED SALVIAPASTA
4 portioner
2 kycklingbröst med skinn, 500 g
salt, peppar, salviablad
½ msk smör eller margarin till stekning
2 dl torrt vitt vin
1 msk kycklingfond
1 dl lätt crème fraîche
1 strimlad, grillad röd paprika, finns på glasburk
300 g pasta av god kvalitet
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen, pilla in några salviablad under skinnet och bryn båda sidor i matfett till fin färg. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i mitten av ugnen och stek till en innertemperatur på 68 grader, ca 20 minuter. Lägg 10 salviablad i stekpannan, häll på vin och fond och koka upp. Ställ åt sidan.
Koka pastan al dente och häll av vattnet. Koka upp vinet igen, tillsätt crème fraîche och låt det koka ihop ett par minuter. Lägg i paprikastrimlorna och blanda med den varma pastan. Skär kycklingen i skivor. Lägg upp pastan på varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.
Servera med en blandad sallad.
4 portioner
2 kycklingbröst med skinn, 500 g
salt, peppar, salviablad
½ msk smör eller margarin till stekning
2 dl torrt vitt vin
1 msk kycklingfond
1 dl lätt crème fraîche
1 strimlad, grillad röd paprika, finns på glasburk
300 g pasta av god kvalitet
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen, pilla in några salviablad under skinnet och bryn båda sidor i matfett till fin färg. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i mitten av ugnen och stek till en innertemperatur på 68 grader, ca 20 minuter. Lägg 10 salviablad i stekpannan, häll på vin och fond och koka upp. Ställ åt sidan.
Koka pastan al dente och häll av vattnet. Koka upp vinet igen, tillsätt crème fraîche och låt det koka ihop ett par minuter. Lägg i paprikastrimlorna och blanda med den varma pastan. Skär kycklingen i skivor. Lägg upp pastan på varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.
Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar