FISK- OCH SKALDJURSGRYTA MED BULGUR
2 portioner
1 fint klyftad rödlök
2 skivade selleristjälkar
1 skivad vitlöksklyfta
½ strimlad chilifrukt
1 msk olivolja
salt, peppar
½ burk plommontomater, 200 g
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2½ dl grönsaksbuljong
1 dl bulgur eller ris
250 g vit fiskfilé i bitar
1 dl räkor
½ dl hackad bladpersilja + dill
Fräs lök, selleri, vitlök och chili i olja några minuter. Krydda. Tillsätt tomater med spad, tomatpuré och vin och låt puttra några minuter. Häll i buljong och bulgur, koka upp och låt sjuda 7 minuter. Lägg i fisken, täck med lock och sjud på svag värme tills fisken är färdig, ca 5 minuter. Lägg i räkorna och strö över kryddgrönt.
2 portioner
1 fint klyftad rödlök
2 skivade selleristjälkar
1 skivad vitlöksklyfta
½ strimlad chilifrukt
1 msk olivolja
salt, peppar
½ burk plommontomater, 200 g
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2½ dl grönsaksbuljong
1 dl bulgur eller ris
250 g vit fiskfilé i bitar
1 dl räkor
½ dl hackad bladpersilja + dill
Fräs lök, selleri, vitlök och chili i olja några minuter. Krydda. Tillsätt tomater med spad, tomatpuré och vin och låt puttra några minuter. Häll i buljong och bulgur, koka upp och låt sjuda 7 minuter. Lägg i fisken, täck med lock och sjud på svag värme tills fisken är färdig, ca 5 minuter. Lägg i räkorna och strö över kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar