lördag 14 februari 2015

Oxfärsgryta med linser och bönor

OXFÄRSGRYTA MED LINSER OCH BÖNOR

En läcker gryta som värmer litet extra om du tillsätter 1 tsk sambal oelek. Och du gör den på endast 30 minuter!

4 personer

400 g nötfärs
olja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1/4 savoykålshuvud
300 g fast potatis
salt, peppar
1 burk stora vita bönor
1 tetraförpackning linser


Hetta upp litet olja i en gryta med tjock botten eller en gjutjärnsgryta. Bryn nötfärsen på hög värme tills den får litet färg. Skala löksorterna, grönsakerna och potatisen, skär det i mindre bitar och låt fräsa med färsen några minuter. Salta och peppra. Häll på buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 20 minuter.

Häll bort vätskan från bönor och linser, blanda försiktigt ned dem i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och ev sambal oelek enligt ovan. Servera grytan rykande varm med ett gott bröd.


Från Allers nr 8/15, receptlämnare Jan-Erik Hagbohm
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar