MÖRKA OCH FINA CHOKLADTRYFFLAR
Det är litet pilligt, men väl värt besväret, att göra egen tryffel. Här med läcker smak av mörk choklad och apelsin.
Ca 40 tryfflar
400 g mörk choklad av god kvalitet
1½ dl vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
siktad kakao
Bryt 300 g av chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål. Smält chokladen över varmt vattenbad. Se till att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
Koka upp grädden, låt den svalna något och rör sedan ned den i chokladen. Låt blandningen bli rumstempererad. Rör ned apelsinskalet, täck skålen och låt stå svalt tills massan stelnat så mycket att den går att forma, ca 50 minuter. Rulla bollar av tryffelmassan och låt dem stå i frysen minst 15 minuter.
Smält de sista 100 g choklad över varmt vattenbad. Doppa den iskalla tryffeln i den smälta chokladen och låt den stelna något. Rulla dem sedan i siktat kakaopulver. Låt tryfflarna stelna helt i kylskåp.
Från Allers nr 8/15
Det är litet pilligt, men väl värt besväret, att göra egen tryffel. Här med läcker smak av mörk choklad och apelsin.
Ca 40 tryfflar
400 g mörk choklad av god kvalitet
1½ dl vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
siktad kakao
Bryt 300 g av chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål. Smält chokladen över varmt vattenbad. Se till att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
Koka upp grädden, låt den svalna något och rör sedan ned den i chokladen. Låt blandningen bli rumstempererad. Rör ned apelsinskalet, täck skålen och låt stå svalt tills massan stelnat så mycket att den går att forma, ca 50 minuter. Rulla bollar av tryffelmassan och låt dem stå i frysen minst 15 minuter.
Smält de sista 100 g choklad över varmt vattenbad. Doppa den iskalla tryffeln i den smälta chokladen och låt den stelna något. Rulla dem sedan i siktat kakaopulver. Låt tryfflarna stelna helt i kylskåp.
Från Allers nr 8/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar