CHOKLADSPÄCKAD GLASS MED APELSIN
En lyxig, hemlagad glass med fina smaker. Glassen går fint att förbereda upp till en vecka i förväg.
6 - 8 personer
Chokladsås:
½ dl socker
½ dl kakao
½ dl saft av apelsin
Glass:
3 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk riven färsk ingefära
Servering:
50 g mörk choklad
Chokladsås:
Vispa ihop alla ingredienser i en liten kastrull. Koka upp under vispning så att såsen tjocknar. Häll över i en skål och låt kallna helt.
Glass:
Vispa grädde och kondenserad mjölk tjockt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och ingefära. Häll hälften av glassmeten i en avlång 1½-litersform och ringla över hälften av chokladsåsen. Fortsätt med resten av glassmeten och sist resten av chokladsåsen. Frys minst 4 timmar.
Vid servering:
Skär chokladen i tunna flagor med en vass kniv. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Dekorera med chokladflagorna och servera direkt.
Från Allers nr 8/15
En lyxig, hemlagad glass med fina smaker. Glassen går fint att förbereda upp till en vecka i förväg.
6 - 8 personer
Chokladsås:
½ dl socker
½ dl kakao
½ dl saft av apelsin
Glass:
3 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk riven färsk ingefära
Servering:
50 g mörk choklad
Chokladsås:
Vispa ihop alla ingredienser i en liten kastrull. Koka upp under vispning så att såsen tjocknar. Häll över i en skål och låt kallna helt.
Glass:
Vispa grädde och kondenserad mjölk tjockt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och ingefära. Häll hälften av glassmeten i en avlång 1½-litersform och ringla över hälften av chokladsåsen. Fortsätt med resten av glassmeten och sist resten av chokladsåsen. Frys minst 4 timmar.
Vid servering:
Skär chokladen i tunna flagor med en vass kniv. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Dekorera med chokladflagorna och servera direkt.
Från Allers nr 8/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar