lördag 14 februari 2015

Färsbiffar med bacon

FÄRSBIFFAR MED BACON

4 portioner

6 - 8 medelstora potatisar
3 - 4 msk olivolja
ca 1 tsk flingsalt
450 g blandfärs
1 pkt tärnat bacon, 140 g
3 msk strimlad persilja
2 msk smör eller margarin till stekning
nymalen svartpeppar
4 - 5 strimlad vitkål
1 stor morot
1 stort äpple

Dressing:
1 msk flytande honung
3 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk sesamfrön


Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga eller skala den om det behövs. Skär potatisen först i halvor och sedan varje halva i 3 - 4 klyftor. Lägg potatisklyftorna med snittytan upp på en ugnssäker plåt med bakplåtspapper och pensla dem med oljan. Smula över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den är mjuk (känn med sticka).

Blanda färsen med bacontärningarna och persiljan. Forma den till 4 biffar och stek dem i matfett ca 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock eller bredvid potatisklyftorna i ugnen ca 5 minuter. Peppra.

Blanda strimlad kål, skalad och strimlad morot och äpplet, urkärnat och skuret i tunna skivor, i en skål. Blanda dressingen och häll den över.

Servera biffarna med klyftpotatis och sallad.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från ICA-Kuriren nr 7/15


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar