LIMEKRÄM I KOPP
Krämen blir fast som en mousse eller fromage, helt utan gelatin eller andra förtjockningsmedel.
4 personer
2 limefrukter
3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Ställ åt sidan. Koka upp grädde och socker i en kastrull under vispning och låt sedan sjuda ihop på medelvärme ca 10 minuter. Vispa regelbundet. Ta kastrullen från värmen och rör i limeskal och -saft. Låt stå 30 sekunder.
Sila ned krämen i en hällvänlig kanna för att få bort skaldelar och kärnor. Fördela krämen i små formar eller koppar och kyl 2 - 3 timmar tills krämen satt sig.
Servera gärna med en liten kaka och färska bär.
Från Allers nr 6/15
Krämen blir fast som en mousse eller fromage, helt utan gelatin eller andra förtjockningsmedel.
4 personer
2 limefrukter
3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
Riv skalet och pressa saften ur limefrukterna. Ställ åt sidan. Koka upp grädde och socker i en kastrull under vispning och låt sedan sjuda ihop på medelvärme ca 10 minuter. Vispa regelbundet. Ta kastrullen från värmen och rör i limeskal och -saft. Låt stå 30 sekunder.
Sila ned krämen i en hällvänlig kanna för att få bort skaldelar och kärnor. Fördela krämen i små formar eller koppar och kyl 2 - 3 timmar tills krämen satt sig.
Servera gärna med en liten kaka och färska bär.
Från Allers nr 6/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar