HELSTEKT BBQ-KYCKLING MED PARMESANKRÄM
Underbar söndagsmiddag eller bjudrätt! Sköter sig själv i ugnen medan du kopplar av innan gästerna kommer.
4 - 6 personer
1 hel färsk kyckling, ca 1,4 kg
Penselmarinad:
1 kycklingbuljongtärning
½ dl soya
1 dl barbecuesås
2 msk torkad dragon
Rotfrukter och bacon:
ca 600 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
2 hela vitlökar
2 pkt bacon à 140 g
3 msk torkade örter, t ex timjan,
dragon, persilja
peppar
Parmesankräm:
2 dl smetana
2 dl fint riven parmesan, ca 100 g
ev 2 msk färsk timjan
eller ½ tsk torkad
salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala alla rotfrukter och skär dem i bitar. Potatisen behöver inte skalas. Dela vitlöken med skal på mitten. Dela baconet i mindre bitar. Lägg allt i en stor ugnsfast form och strö över kryddorna. Lägg kycklingen i mitten.
Blanda ingredienserna till marinaden och pensla 1/3 av den på kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen. Pensla kycklingen med marinad var 20e minut (det blir ca 3 omgångar). Kycklingen är klar efter ca 1 timme i ugnen. Saften ska vara klar och inte rosa. Kontrollera med en köttermometer om du är osäker.
Rör ihop ingredienserna till parmesankrämen och servera den till kycklingen och rotfrukterna.
Från Allers nr 9/15
Underbar söndagsmiddag eller bjudrätt! Sköter sig själv i ugnen medan du kopplar av innan gästerna kommer.
4 - 6 personer
1 hel färsk kyckling, ca 1,4 kg
Penselmarinad:
1 kycklingbuljongtärning
½ dl soya
1 dl barbecuesås
2 msk torkad dragon
Rotfrukter och bacon:
ca 600 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
2 hela vitlökar
2 pkt bacon à 140 g
3 msk torkade örter, t ex timjan,
dragon, persilja
peppar
Parmesankräm:
2 dl smetana
2 dl fint riven parmesan, ca 100 g
ev 2 msk färsk timjan
eller ½ tsk torkad
salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala alla rotfrukter och skär dem i bitar. Potatisen behöver inte skalas. Dela vitlöken med skal på mitten. Dela baconet i mindre bitar. Lägg allt i en stor ugnsfast form och strö över kryddorna. Lägg kycklingen i mitten.
Blanda ingredienserna till marinaden och pensla 1/3 av den på kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen. Pensla kycklingen med marinad var 20e minut (det blir ca 3 omgångar). Kycklingen är klar efter ca 1 timme i ugnen. Saften ska vara klar och inte rosa. Kontrollera med en köttermometer om du är osäker.
Rör ihop ingredienserna till parmesankrämen och servera den till kycklingen och rotfrukterna.
Från Allers nr 9/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar